Nieuws , Vestigers

‘Italië in de Polder’ op bedrijventerrein De Veken

kevinzevenhuis on 14 juli 2020
Vestiger aan het woord: Sam van Dalen is, als enthousiaste en bevlogen ondernemer, gevestigd met zijn gelijknamige bedrijf op De Veken 200c in Opmeer. Met ‘Italië in de Polder’ is hij gespecialiseerd in de verkoop van auto’s van Italiaanse merken, zoals Masarati, Fiat en Alfa Romeo. ‘Ik vind dit de mooiste auto’s en daarom is dit wat ik wil verkopen!’; zegt hij. Potentiële klanten uit zowel binnen- als buitenland weten hem in de Westfriese polder te vinden.

In 2005 begon Sam voor zichzelf bij een bestaand garagebedrijf. Hier huurde hij een terrein en kantoor om, met succes, Italiaanse auto’s te verkopen. Hij verhuisde met zijn bedrijf naar Heerhugowaard in een pand op een zichtlocatie aan de Westerweg. Dit was snel te klein omdat zijn bedrijf verder groeide. Sam wilde een groter pand en uitbreiden met een eigen winkel. Vanaf 2010 ging hij op zoek naar een gepaste locatie voor zijn bedrijf en zo kwam bedrijventerrein De Veken in Opmeer in beeld.

De gemoedelijke en groene omgeving van dit bedrijventerrein sprak hem aan. Het uitzicht, het water en de mooie beplanting heeft, volgens Sam, aantrekkingskracht op bedrijven om zich hier te vestigen. Ook de bereikbaarheid vanaf de A7 is goed. Het duurde nog twee jaar voordat deze locatie in zijn bezit kwam voor een eigen ontwikkeling. Sam van Dalen is inmiddels al weer jaren met zijn bedrijf gevestigd op een prachtige zichtlocatie in een ruim pand met grote raampartijen en dus veel lichtinval. Sam: ‘Met onze winkel zijn we aan de voorzijde één van de visitekaartjes van De Veken.’ Hij vervolgt: ‘Inmiddels zijn we 10 jaar verder en nog steeds behoudt het pand zijn schoonheid, hoewel het achteraf nog wel wat groter had gemogen’.

Nabij zijn pand zijn twee goede vrienden van hem, Steven Koopman, Koopman Bedrijfswagens en Sven Blokdijk, Blokdijk Automobielen, gevestigd met eigen autobedrijven. Dit brengt een mooi aanbod van verschillende automerken met zich mee op bedrijventerrein De Veken.

Naast de verkoop van Italiaanse auto’s vindt Sam het geweldig om korte video’s te maken. Deze combineert hij veelal met zijn passie voor sportieve auto’s en zijn geliefde merken Alfa Romeo en Masarati. Zelf bedenkt hij het script en doet de eindmontage. Een goede vriend filmt. De veelal verfrissende en humoristische resultaten kun je terugvinden op zijn website.