Nieuws

Opmeer is de beste gemeente voor industrie mkb-bedrijven in Noord-Holland

kevinzevenhuis on 23 januari 2023
De gemeente Opmeer is de beste plek voor industrie mkb-bedrijven in Noord-Holland. Dat blijkt uit het onderzoek van Elsevier Weekblad Toplocaties 2022, die de economische prestaties van de gemeentes heeft beoordeeld.

Wethouder Economische Zaken van Opmeer Vincent Buis is content met de erkenning: “Het midden- en kleinbedrijf is de pijler van onze economie. Zij zorgen voor werkgelegenheid en zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in onze gemeenschap. Ik ben blij dat de gemeente daar een steentje aan kan bijdragen door te zorgen voor een goed ondernemersklimaat.”

“In de gemeente Opmeer zijn veel innovatieve bedrijven gevestigd, die de nationale en internationale markt bedienen.”

Drie pijlers

Het onderzoek van Elsevier Weekblad richtte zich op drie pijlers: het aantal arbeidsplaatsen per duizend inwoners in relatie tot de beroepsbevolking, het aantal startups per duizend inwoners en de toegevoegde waarde van de bedrijven en instellingen per duizend inwoners. “In de gemeente Opmeer zijn veel innovatieve bedrijven gevestigd, die de nationale en internationale markt bedienen.” De reden voor dit succes is volgens de gemeente een combinatie van de arbeidsethos, samenwerkingsgezindheid en een gemeente die het bedrijfsleven faciliteert.

Over het onderzoek

Toplocaties 2022, de meting van economische prestaties van gemeenten en regio’s, is een coproductie van EW (Elsevier Weekblad en Bureau Louter). Het onderzoeksrapport met een uitgebreide toelichting is te bestellen op bureaulouter.nl.

Bron artikel: onswestfriesland.nl